1401/12/02-12:41
عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران:

پیشرفت فرونشست‌ها در کشور به بحران تبدیل شده است

پیشرفت فرونشست‌ها در کشور به بحران تبدیل شده است

نشست تخصصی با موضوع "آب و فرونشست و جايگاه آن در طرح های توسعه شهری" به حمایت نهاد راهبری و پايش طرح های توسعه شهری تهران در اولین مدرسه زمستانه آب و محیط زیست بمنظور تقويت توان فنی و تخصصی دانشجويان نخبه منتخب از سراسر كشور با حضور دانشجویان نخبه کارشناسی ارشد و دکتری رشته های آب و محیط زیست برگزار شد.

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در نشست تخصصی با موضوع "آب و فرو نشست و جايگاه آن در طرح هاي توسعه شهری"  در اولین مدرسه زمستانه آب و محیط زیست بمنظور تقويت توان فني و تخصصي دانشجويان نخبه منتخب از سراسر كشور با حضور دانشجویان نخبه کارشناسی ارشد و دکتری رشته های  آب و محیط زیست برگزار شد با اشاره به اینکه فرونشست هکتارهای زیادی را در بر می‌گیرد و با فروریز‌ش متفاوت است گفت: در مناطق شمالی شهر تهران دغدغه‌ای نسبت به معضل فرونشست وجود ندارد و پیگیری‌های لازم نسبت به این امر باید در مناطق کویری و جلگه‌ای جنوب شهر صورت گیرد.

به گفته وی براساس مطالعات تطبیقی حداکثر فرونشستی که در دنیا وجود داشته مربوط به شهر پکن و در حدود ۱۱سانتیمتر بوده است؛ اما متاسفانه شهر تهران سالانه با ۲۴سانتیمتر فرونشست مواجه می‌شود که در اغلب در مناطق ۱۷،۱۸و ۱۹ ایجاد شده است.

عضو شورای شهر با تاکید بر اینکه روند پیشرفت فرونشست‌ها در کشور به یک‌ بحران تبدیل شده است خاطرنشان کرد: مهمترین موضوعی که موجب توسعه این بحران می‌شود بحث استفاده از آبهای سطحی و مخازن است موجود در شهر است.

رئیس کمیته سلامت با بیان اینکه ۴۴میلیارد مترمکعب آب در مخازن زیرزمینی می‌رود، افزود: متاسفانه حجم برداشت ما از این آب‌ها ۵۴میلیارد مترمکعب است که موجب ایجاد نگرانی به جهت مواجه با بحران کم‌آبی است.

نجفی با اشاره به نقش شورای شهر تهران به عنوان سیاستگذاری پارلمان شهری اظهار کرد: مصوبه استفاده از آبهای سطحی و پساب‌ها، هوشمندسازی آبیاری فضای سبز از جمله اقداماتی است که در راستای کمک به بحران کم‌آبی در شورای شهر مطرح شده است.

عضو‌هیئت رئیسه شورای شهر شن‌چاله‌ها و‌گود‌های رها شده را یکی‌دیگر از معضلات نگران‌کننده در سطح شهر دانست و عنوان کرد: نکته‌ مورد توجه این است که در کشورهای توسعه یافته از این شن‌چاله‌ها استفاده بهینه صورت می‌گیرد که البته در مرکز مطالعات بررسی‌های در این خصوص صورت گرفته و متاسفانه نیمه‌کاره رها شده است، لذا شورای ششم‌ خواستار پیگیری مجدد این موضوع و ارائه راه‌حل کاربردی از سوی مرکز مطالعات شهرداری تهران است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت شهرهای پر‌آب شمالی و جنوبی کشور تاکید کرد: براساس عارضه‌یابی‌های صورت گرفته برداشت‌ از چاه‌های نفت در جنوب کشور نیز موجب ایجاد فرونشست‌هایی شده و‌تنها استان گیلان است که دچار فرونشست نشده است.

عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: حکمرانی مدیریت شهری در کل دنیا به سمت همفکری و استفاده از سازمان‌های مردم نهاد، سمن‌ها و نخبگان رفته است از این رو‌ امیدواریم ما هم بتوانیم از این ظرفیت‌های فعال و نخبگانی در کمیته‌های شورای شهر جهت رسیدن به بهترین راه‌حل‌ها برای خدمت به شهروندان بهره‌مند شویم.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط