رشد ۸ برابری بودجه پروژههای تملک داراییسرمایهای منطقه ۱۴ / تبدیل نظر شهروندان به پروژههای محلی هدف اصلی طرح رصد است
طی بازدید اعضای شورای شهر تهران در قالب طرح رصد ۳ از منطقه ۱۴، نشستی صمیمانه با نخبگان و معتمدین محلات این منطقه در ساختمان شهرداری، برگزار شد.
به گزارش شهردارآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، میثم مظفر، رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران گفت: شورای ششم در طرح رصد در نظر دارد تا رویکرد بودجه ریزی مشارکتی را اجرا کند بدین معنا که در محلات، مشکلات و مطالبات شهروندان از منظر آنها مطرح شود و سپس با نگاه فنی مدیریت شهری، تبدیل به پروژه توسعه محلی شود.
مظفر اضافه کرد: این رویکرد متفاوت از رویکردی است که در اتاق های دربسته جمع محدودی اقدام به تعریف بودجه برای مناطق ۲۲گانه می کردند.
وی با بیان اینکه اجرای طرح رصد توسط شورای ششم شهر هرسال بهتر از سال قبل به مرحله اجرا رسید، بیان کرد: بهدنبال این ایده شورای شهر تهران، با همت شهرداری سامانه «من شهردارم» طراحی شد و پیش از آغاز فصل بودجه، شهروندان میتوانند وارد سامانه شده و با انتخاب منطقه و محله مربوطه، به طور مشخص پروژههای مدنظر خود را پیشنهاد دهند.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه نگاه یک شهروند ساکن در منطقه و مشرف به مسائل، تشخیص بهتری برای تعیین اولویت ها و نیازهای محله دارد افزود: گاهی نیاز شهروندان در یک محله ایجاد یک دوربرگردان یا احداث یک پارکینگ باشد اما در حالی که مدیران ممکن است از منظر کلان اولویت را موضوع دیگری بدانند.
وی با بیان اینکه ما نگاهمان در شورا این بوده که توجه ویژهای به مناطق و محلاتی که دچار عقب ماندگی بیشتری هستند داشته باشیم، ادامه داد: در حوزه تملک دارایی سرمایهای که مربوط به عملکرد عمرانی بوده در منطقه ۱۴، شاهد رشد ۸ برابری هستیم و اعتبار پروژههای تملک دارایی سرمایهای این منطقه از ۱۰۷ میلیارد تومان به ۸۲۶ میلیارد تومان رسیده همچنین کل بودجه منطقه نیز بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال جاری شده است.
مظفر همچنین تصریح کرد: بودجه شهرداری منطقه ۱۴ از ۲۲۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده که حکایت از رشد ۴.۵ برابری و توجه ویژه به توسعه در این منطقه از سوی مدیریت کلان شهری دارد.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران بیان کرد: هنگامی که یک شهروند از منزل خارج میشوند وضعیت آسفالت کوچه، جوی آب از لحاظ نظافت و پیاده راه، از منظر وی کیفیت زندگی و زیست پذیری محل سکونت وی را رقم می زند و بر این اساس شهرداری در این دوره صدها کوچه و معبر محلی را به لحاظ بازسازی آسفالت و تبدیل انهار به کانیو، در اولویت قرار داده و اجرا کرده است.
وی با اشاره به برخی اقدامات مهم انجام شده در منطقه ۱۴ طی سه سال گذشته، اظهارداشت: طی سه سال روکش مکانیزه، مرمت و بهسازی آسفالت معابر به میزان ۱۰۰۹۰۵ متر مربع و معادل ۱۴۵ هزار تن در سطح منطقه اجرایی و موجب بهسازی محیط تردد شهروندان شده است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: مرمت و بهسازی جدول و کانیو به طول ۵۳ کیلومتر و همچنین پیاده روسازی به میزان ۲۸۴۹۶ مترمربع از دیگر اقدامات برای بهبود وضعیت تردد و زیبایی منطقه طی سه سال گذشته است.
وی لزوم توجه به جمع آوری آب های سطحی را یکی از موضوعات مهم کلانشهر تهران عنوان کرد و گفت: در منطقه ۱۴ نیز این مساله به طور ویژه مورد توجه قرار گرفت و طی سه سال، بهسازی شبکه جمع آوری آب های سطحی به طول ۲.۶ کیلومتر در منطقه اجرایی و مورد بهره برداری قرار گرفت.
مظفر با اشاره به دیگر طرح های اجرا شده در منطقه ۱۴ به ویژه طرح هایی برای بهبود هویت فرهنگی و تاریخی منطقه، ادامه داد: بازسازی ۲۰ سرای محله در محلات شهربانو ۱ و ۲، شاهین، جوادیه، شیوا، نبی اکرم، دلگشا، گذرپایین دولاب، شاهد، ابوذر، تاکسیرانی، چهارصد دستگاه، صاحب الزمان، صددستگاه، جوادیه و چندین محله دیگر، نشان دهنده توجه ویژه مدیریت شهری تهران به نیازها و سرانه های فرهنگی اجتماعی محلات است.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران همچنین از مرمت و تعویض چمن مصنوعی محلات صاحب الزمان، شکوفه و شهدای گمنام برای بهبود وضعیت و سطح ورزش و تفریحات جوانان در منطقه ۱۴ خبر داد.
مظفر خاطر در پایان نشان کرد: ۲۸۹ پروژه تملک دارایی سرمایهای با پیشرفت فیزیکی ۹۸ درصد در منطقه اجرا شده و ۳۶ پروژه غیرمستمر که مربوط به احداث پروژههای بزرگ در منطقه است، پیشرفت فیزیکی ۴۱ درصدی دارد که امیدواریم با حمایت شهرداری منطقه بهزودی تکمیل شود؛ همچنین از نخبگان و معتمدین محلات منطقه ۱۴ میخواهیم امسال نیز با اولویتبندی پروژههای پیشنهادی خود از طریق سامانه "من شهردارم"، در بودجه ۱۴۰۴ مشارکت داشته باشند.
در بخش پایانی این نشست نیز نخبگان و صاحب نظران منطقه ۱۴ دغدغه ها و خواسته های خود را پیرامون وضعیت فعلی و همچنین الزامات مورد نیاز منطقه، مطرح کردند.
نظرات