حضور بیش از ۵ هزار تولیدکننده در بیست و دومین نمایشگاه «زنان و تولید ملی»

نشست خبری بیستودومین نمایشگاه «زنان و تولید ملی» با حضور مریم اردبیلی رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران و جمعی از معاونان و مدیران این مرکز برگزار شد.
به گزارش شهردارآنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، مریم اردبیلی در بخش نخست این نشست، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به تاریخچه و ساختار فعالیتهای زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: تاریخچه ساختار زنان در شهرداری تهران از دهه ۸۰ تاسیس و به جهت اینکه به لحاظ ساز و کار اجرایی وارد حیطه های بسیار مهم و الگوساز شده، در فهرست ساختارهای پیشرو در حوزه زنان کشور قرار دارد.
وی تصریح کرد: این ساختار، فراز و فرودهایی نیز داشته که به عواملی چون منابع مالی، انسانی، زیرساختها و جایگاهها در مدیریت شهری و نوع نگاه به این جایگاه ها بستگی داشته و در روند رشد این ساختار تاثیر گذار بوده است.
رییس مرکز زنان وخانواده شهرداری تهران همچنین با اشاره به ساختار ستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانواده خاطرنشان کرد: ساختار زنان و خانواده شهرداری تهران در ابتدا کوچکتر بود که ذیل حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی ساختار حوزه بانوان به صورت یک اداره کل شکل گرفت.همچنین ساختاری به نام ستاد توانمند سازی زنان سرپرست خانوار نیز وجود داشت که آن هم، بخشی از وظایف خود را طبق سیاستگذاری هایی که برعهده شان بود، پیگیری میکرد.
وی تصریح کرد: در مسیر این تجربه ما یاد گرفته ایم که چه اشکالات و کاستیهایی در این راه وجود و تا جایی که امکان دارد مشکلات را برطرف کنیم.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به موفقیتهای گذشته ادارات حوزه بانوان شهرداری تهران بیان کرد: در مقطعی در حوزه بانوان پیشرفت خوبی به وجود آمد و ساختار ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار ذیل معاونت توانمند سازی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ادغام شد.
اردبیلی با اشاره به فعالیت حوزه زنان و خانواده در شهرداری هم گفت: در سه سال گذشته که ما ذیل معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار داشتیم، فضای کار، نگاه زنانه به شهر و مسائل شهری و ظرفیتهای خانواده محور به شهر برای ما گشوده شد و بخش هایی از کار نیز صورت گرفت اما به لحاظ ساختاری این کار با توجه به شرایط اداری به طور کامل انجام نمی شد.
وی تصریح کرد: در شروع دوره مدیریت شهری جدید در سال ۱۴۰۰ پس از چند سال، پست مشاور شهردار در امور بانوان دوباره احیا شد و برای اینکه دوگانگیها و تعارضات ایجاد نشود این پست با پست مدیر کل امور بانوان ادغام شد.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه با روی کار آمدن دوره جدید مدیریت شهری و تغییر ساختار تغییرات کیفی و خدماتی نیز ارائه شد، گفت: با طراحی که برای ارتقای ساختار حوزه زنان و خانواده انجام شد علاوه بر تغییرات کیفی، یک سری خدمات نیز برای این ساختار تعریف شد؛ در این دوره مدیریت شهری اداره شهر خانواده و یکسری ادارات دیگر تاسیس و اضافه شدند. علاوه بر این موارد با تغییر ساختاراداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران به مرکز؛ بنا شد ساختار ذیل شخص شهردار تهران قرار گيرد.
اردبیلی با بیان اینکه مرکز شدن اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با شرایط فعلی و اقتضائات امروز، موثرترین مدل ارتقای ساختار و چابک ترین مدل موثرسازی فعالیتهای حوزه زنان و خانواده در کشور است؛ تصریح کرد: نمونه این کار را در شهرداری پیاده کرده ایم و در کشور نیز به نظر می رسد به همین شکل باشد. این تغییر، کارکردهای جدیدی علاوه بر فعالیت های گذشته به ما اضافه می کند و فضای گسترده تری برای فعالیت در حوزه زنان و خانواده در اختیارمان قرار خواهد داد.
مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده ادامه داد: امروز در حوزه زنان قصد انجام اقدامات جدی تر و آموزه های فرهنگی و اجتماعی بیشتری را خواهیم داشت و با تمامی حوزه های فرهنگی و اجتماعی شامل سازمان خدمات رفاهی، گردشگری، آموزش شهروندی و سلامت، پروژه های مشترک اجرا خواهیم کرد و با اجزای دیگر شهرداری نیز به همین شکل همکاری می کنیم.
وی با بیان اینکه «مرکز زنان و خانواده» شهرداری تهران با این تغییر ساختار ضریب بیشتری پیدا کرده که امکانات بیشتری برای شهروندان تهران خلق کند؛ تصریح کرد: با بسیاری از دستگاه های دولتی، نهادهای حاکمیتی و مجموعههای شهرداری نیز لازم است کار کنیم تا این جایگاهی که اکنون داریم را به نتیجه بهتری برسانیم.
اردبیلی با اشاره به مراحل مرکز شدن اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران هم گفت: مراحل این طرح اینگونه بود که یک لایحه ای در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ایجاد شد و تلاش ما بر این بود که بدنه و ساختار را حجیم نکنیم، بلکه آن را چابکتر و ارتقا یافتهتر سازیم؛ این طرح در نهایت به شورای اسلامی شهر تهران ارائه و با رأی قاطع اعضای شورای شهر مصوب شد و مراحل قانونی را طی کرد. اکنون هم ساختار در ستاد و هم در مناطق ابلاغ شده است. در این مصوبه تصریح شده است که همواره مشاور شهردار در امور بانوان باید رئیس مرکز خانواده نیز باشد که این انسجام مدیریتی، در تصمیمگیریها میتواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی یادآور شد: مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با ۴ معاونت و ۱۶ اداره به فعالیت خود ادامه خواهد داد و در هر یک از مناطق ۲۲گانه هم مدیران بانوان زیر نظر شهردار مناطق قرار خواهند گرفت و همان مدل کار را در این شبکه پیگیری خواهند کرد.
اردبیلی با اشاره به روی کار آمدن دستیاران حوزه زنان و خانواده شهرداری تهران تصریح کرد: به زودی دستوراتی صادرخواهد شد که در سازمانها و شرکتهای با تعداد پرسنل زن زیاد یا پروژه هایی که ظرفیت خانواده محور بالایی دارند، دستیار حوزه زنان و خانواده مستقر شود؛ این اقدام نیز به گسترش شبکه کمک خواهد کرد.
وی گفت: با مرکز شدن زنان و خانواده شهرداری تهران ظرفیتهای شهرداری تهران برای ارائه خدمات به زنان و خانوادهها افزایش پیدا می کند و این امر فرصتی مناسب برای استقرار و تثبیت مدل کارکرد حوزه زنان و خانواده در شهرداری تهران است.
آغاز بیست و دومین نمایشگاه «زنان و تولیدملی» از ۱۵ اسفند
رییس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران در بخش دوم سخنانش با اشاره به برگزاری بیست و دومین دوره از نمایشگاه «زنان و تولید ملی» هم گفت: خانوادهها میتوانند از بیست ودومین نمایشگاه زنان و تولید ملی که از ۱۵ تا ۲۴ اسفندماه از ساعت ۱۱ تا ۲۲ در بوستان گفتگو برگزار میشود، بازدید کنند.
وی تصریح کرد: همزمان با برگزاری نمایشگاه زنان و تولید ملی در بوستان گفتگو، در تعدادی از ایستگاههای مترو وفضاهای بوستانی نیز نمایشگاه عرضه محصولات بهاره برگزار می شود.
اردبیلی با اشاره به محل برگزاری این نمایشگاه ها در نقاط مختلف پایتخت تصریح کرد: در هشت ایستگاه مترو شامل ایستگاههای تجریش، صنعت، آزادی، سرسبز، شادمان، امامخمینی(ره)، ابنسینا و عبدلآباد با تعداد ۸۰ کسب و کار و ۲۴۰ نفر تولید کننده، نمایشگاهی از دست آفریدههای زنان برپا خواهد شد.همچنین، جنب ایستگاه قلهک، جنب بازار گل محلاتی، بوستان ولایت، بوستان میعاد، بوستان لاله و میدان شهدا مناطقی هستند که در آنجا ۶۸۴ تولیدکننده با ۲۲۶ کسب و کار تولیدات خود را به معرض فروش و نمایش گذاشته اند.
وی تصریح کرد: برگزاری این نمایشگاه ها به ویژه در ایستگاه مترو امام خمینی(ره) برای تسهیل گفتگو و تعامل میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان ایجاد شده است. بانوان سرپرست خانوار با توانمندیهای خود در تولید محصولات مختلف، فرصتهای خوبی برای عرضه محصولات خود پیدا کردهاند.
اردبیلی با بیان اینکه مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران حامی زنان سرپرست خانوار و تولید کننده است؛ گفت: ما خدمات و امکانات خود را از زنان سرپرست خانوار و تولیدکننده که نیاز به حمایت دارند؛ دریغ نمی کنیم ، حامی این گروه هدف هستیم و علاوه بر کمک به تولید دست آفریده هایشان با کمترین هزینه ها مکان هایی را برای فروش محصولاتشان را به آنها اختصاص می دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولید ملی تولیدات ۵هزار و ۴۷۹ نفر از بانوان تولیدکننده با ۶۲۱ کسب و کار به نمایش و فروش گذاشته می شود.
اردبیلی با بیان اینکه همه محصولات عرضه شده در این نمایشگاه دستآفریدهها و تولیدات تولیدکنندگان است؛ گفت: در این نمایشگاه تلاش خواهیم کرد تا غرفهها را با حداقل هزینه در اختیار بانوان قرار دهیم. همچنین به ارتقای کیفیت محصولات نمایشگاه نیز توجه ویژه ای داریم و در این راستا محصولات قبل از عرضه حتما چک خواهند شد.
به گفته وی ،هدف از برگزاری این نمایشگاهها و بازارچهها، حمایت از زنان و خانوادهها و فراهم کردن فرصتهای شغلی برای آنهاست. این اقدامات میتواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه کمک کند.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران بیان کرد: تولیدات و محصولات بیست و دومین نمایشگاه زنان و تولیدملی اعم از پوشاک،صنایع دستی، چرم، زیورآلات و... است و امسال نسبت به سال های گذشته توسعه جدی تری پیدا کرده ایم.
اردبیلی با اشاره به حمایتهای شهرداری از زنان سرپرست خانوار در مراکز توانمندسازی کوثرهم گفت: برای حمایت از زنان سرپرست خانوار از شهرداری تهران بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان به مراکز کوثر سفارش داده ایم؛ به عنوان مثال ۵ هزار دست البسه شرکت شهربان و حریمبان به مراکز کوثر سفارش داده شد که این کار باعث شد تا هم کیفیت کارارتقا پیدا کند و هم قیمت کاهش یابد.
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به حمایت از زنان زندانی رأی باز در شهرداری تهران تصریح کرد: ۳۲۰ نفر از زندانیان زن که در حال حاضر در زندان های استان تهران به سر میبرند؛ در راستای اهداف برنامه توسعه چهارم شهرداری، به کمک این مرکز توانستهاند شرایط جدیدی را تجربه کنند.
اردبیلی با بیان اینکه زنان زندانی رای باز هم اکنون در ۵۰ مرکز کوثر مشغول به کار هستند؛ افزود: با هدف ایجاد یک مثلث همکاری بین شهرداری، کارآفرینان و زندانیان،اقدام به واگذاری ۸۵ قرارداد، بدون تشریفات قانونی کردهایم تا این زنان بتوانند به فضای کار و زندگی جدیدی دست پیدا کنند و هم اکنون در ۵۰ مرکز کوثر مشغول به کار هستند.
وی گفت: این تعداد زن زندانی فرصتی برای بازگشت به خانوادههای خود و جامعه پیدا کردهاند و این همکاری نزدیک میان شهرداری تهران و مجموعه زندان زنان، به فرآیند بازگشت این بانوان به جامعه و معیشت سالم کمک میکند.
اردبیلی افزود: در نمایشگاههای اخیر، تعدادی از این زنان نیز حضور داشته و توانستهاند با ارائه محصولات خود از جمله پوشاک، صنایع دستی و زیورآلات، به اقتصاد خانوادههای خود کمک کنند.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با اشاره به ثبت ۲۳ هزار زن سرپرست خانوار در سامانه شهرداری تهران هم بیان کرد: علاوه بر بانوان سرپرست خانوار از فرزندان زیر ۱۸ سال آنها نیز حمایت میکنیم که در حال حاضر ۱۵ هزار نفر از این فرزندان تحت پوشش ما قرار دارند و خدمات مشاورهای، مددکاری و حمایت تحصیلی به آنها ارائه میشود. امید است که بتوانیم به این قشر زحمتکش و ارزشمند جامعه کمک کنیم تا با مدیریت بهتر و مؤثرتر، مشکلات خود را پشت سر بگذارند.
نظرات