1404/01/18-14:22

توقف دفن هزاران تن زباله با ابتکار سازمان مدیریت پسماند

توقف دفن هزاران تن زباله با ابتکار سازمان مدیریت پسماند

سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اجرای طرح‌های نوین در حوزه ساماندهی پسماندهای حجیم، بازیافت هوشمند و ضایعات میوه و تره‌بار، از دفن بیش از ۴۱ هزار تن پسماند در دو سال اخیر جلوگیری کرده است؛ اقدامی که معادل شش روز زباله ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه برآورد می‌شود.

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، مهدی قضاتالو مدیرعامل این سازمان از اجرای طرح‌های جدید برای مدیریت بهینه پسماندهای حجیم در شهر تهران خبر داد و گفت: طی دو سال گذشته، با اجرای این طرح‌ها از دفن بیش از ۱۵ هزار تن پسماندهای حجیم و سرشاخه‌های حاصل از هرس درختان و حدود ۲۶ هزار تن پسماند میوه و تره‌بار به همراه ضایعات فضای سبز جلوگیری شده است که در مجموع، معادل شش روز زباله ورودی به مجتمع آرادکوه است.

وی با اشاره به مفاد طرح جامع مدیریت پسماند شهر تهران به‌ویژه ماده ۶ این طرح که سازمان مدیریت پسماند را موظف به ارائه برنامه عملیاتی برای مدیریت پسماندهای حجیم می‌کند، افزود: با هدف کاهش دفن پسماند، کاستن از حجم شیرابه و گاز متان همچنین در راستای حفظ محیط‌زیست، مدیریت مجزای پسماندهای حجیم از جمله چوب، سرشاخه، مبلمان فرسوده، لاستیک و سایر اقلام مشابه در دستور کار قرار گرفته است.

قضاتلو با اشاره به اقدامات اجرایی سازمان در این زمینه گفت: نخستین مرکز پردازش پسماندهای حجیم و سرشاخه در سال ۱۴۰۱ در بوستان جنگلی آزادشهر واقع در منطقه ۱۸ شهرداری تهران راه‌اندازی شد. هم‌زمان، مرکزی نیز برای ساماندهی روزانه ضایعات فضای سبز و پسماند میادین میوه و تره‌بار با هدف تولید کود کمپوست باکیفیت در منطقه ۱۹ آغاز به کار کرد.

وی با بیان این‌که به ازای هر تن پسماند دفنی حداقل ۱۱۵ مترمکعب گاز متان تولید می‌شود و ۱۰ درصد از این پسماندها به شیرابه تبدیل می‌شود، ادامه داد: در دو سال گذشته با ساماندهی حدود ۲۶ هزار تن پسماند میوه و تره‌بار، از تولید ۲۶۰۰ مترمکعب شیرابه جلوگیری شد و حدود ۴۰۰۰ تن کود کمپوست گرانوله با کیفیت تولید و در فضای سبز شهری و جنگل‌کاری حومه تهران مورد استفاده قرار گرفت. همچنین از انتشار میزان قابل توجهی گاز متان ناشی از دفن این پسماندها نیز ممانعت به عمل آمد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند افزود: با پذیرش و پردازش بیش از ۱۵ هزار تن پسماند حجیم و سرشاخه، علاوه بر جلوگیری از دفن آن‌ها، بیش از ۷۵۰۰ تن محصول شامل چیپس چوب برای صنایع نئوپان‌سازی شمال کشور، چوب مبلی برای کارگاه‌های مبل‌سازی و لاستیک‌های فرسوده جهت ارسال به کارخانه‌های بازیافت تولید شده که مجدداً وارد چرخه مصرف شده‌اند.

وی در پایان ضمن تأکید بر ضرورت مشارکت شهروندان در حفظ زیبایی بصری و بهداشت محیط شهری، از اتصال سامانه «نوماند» برای جمع‌آوری جداگانه پسماندهای حجیم شهروندان در آینده نزدیک خبر داد و خاطرنشان کرد: احداث مراکز جدید پردازش پسماندهای حجیم و سرشاخه با هدف ساماندهی کامل این نوع پسماندها در دستور کار سال جدید سازمان قرار دارد. این اقدام علاوه بر کاهش اثرات مخرب زیست‌محیطی، منجر به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری تهران از محل فروش محصولات بازیافتی خواهد شد.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط