1404/02/06-21:41
رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران در رونمایی از رویداد «تهران دانشگاه»:

دانشجویان باید در حل مسائل واقعی شهر نقش‌آفرینی کنند

دانشجویان باید در حل مسائل واقعی شهر نقش‌آفرینی کنند

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: ما نیازمند حضور فعال دانشجویان و اساتید در فرآیند حل مسئله در سطح شهر تهران هستیم؛ ایجاد این پیوند، آموزش، پرورش و حتی مدیریت شهری را دگرگون خواهد کرد.

به گزارش شهردارآنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز زنان وخانواده شهرداری تهران؛ مریم اردبیلی در نشست خبری رویداد «تهران دانشگاه؛ دانشگاهی به وسعت شهر» که روز شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره بر لزوم تغییر نگاه به آموزش و نقش دانشگاه‌‌ها تصریح کرد: همکاری تنگاتنگی که در طول مسیر طراحی این رویداد با اساتید و عزیزان دانشگاه تهران داشتیم، برای من افتخار بزرگی است.

وی با بیان اینکه یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه‌ها و دانشجویان باید این باشد که بتوانند زمینه و بستر لازم را برای حل مسائل واقعی جامعه فراهم کنند ادامه داد: این رسالت تنها مختص به نهادهای اجرایی نیست، بلکه باید در سطح دانشگاه‌ها نیز به شکلی جدی دنبال شود. 

اردبیلی گفت: هدف ما در رویداد «تهران دانشگاه»، این است که نهاد علم و آموزش از ظرفیت‌های خود برای حل مسائل کلان شهری و اجتماعی استفاده کنند.

مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز زنان و خانواده با اشاره به چالش‌های موجود در جوامع امروزی و تغییرات سریع در ساختارهای اجتماعی، هم بیان کرد: ما در حال حرکت به سمت دنیایی پیچیده و پویاتر هستیم که مدل‌های خطی و سنتی نمی‌توانند به‌طور کامل مسائل آن را حل کنند؛ از این رو، لازم است که دانشگاه‌ها و دانشجویان در حل مسائل واقعی جامعه مشارکت فعال داشته باشند.

اردبیلی با تاکید بر اینکه باید به سمت آموزش‌های عملی و حل مسئله پیش رویم ادامه داد: این موضوع نه تنها به صورت تئوریک، بلکه به‌صورت واقعی و در میدان عمل هم دانشجویان را درگیر می‌کند.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران با اشاره به نسل جدید دانشجویان بیان کرد: این نسل جدید دانشجویان به مراتب توانمندتر از نسل‌های قبلی هستند، آنها توانایی دارند که در مسیر حل مسائل جامعه نقش‌آفرینی کنند، به‌ویژه در زمانی که بسیاری از ساختارهای رسمی و مرسوم به بن‌بست رسیده‌است.

اردبیلی با تاکید بر اهمیت تعامل میان دانشگاه‌ها و نهادهای اجرایی هم خاطرنشان کرد: هدف اصلی ما از این رویداد، تقویت همکاری میان دانشگاه تهران و نهادهای اجرایی مانند شهرداری تهران است. ما به‌عنوان یک نهاد اجرایی، نیازمند همکاری و تعامل بیشتر با دانشگاه‌ها هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های عظیم دانشگاه‌ها در حل مشکلات واقعی استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: این رویداد در واقع یک گام ابتدایی است، امیدواریم که این تجربه به سایر دانشگاه‌ها و شهرهای کشور تسری یابد و بتواند به‌عنوان الگویی برای حل مسائل شهری و اجتماعی در سراسر ایران مورد استفاده قرار بگیرد.

اردبیلی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید از مدل‌های سنتی آموزش عبور کنند، تصریح کرد: ما وارد دنیایی شده‌ایم که مسائل آن پیچیده، متغیر و دارای عدم قطعیت است. مدل‌های خطی و روش‌های قدیمی دیگر برای حل این مسائل کارایی ندارند؛ بنابراین باید آموزش دانشگاهی از ابتدا بر مبنای کنشگری، درگیری با مسائل واقعی و عمل‌محور شدن شکل بگیرد.

مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با بیان اینکه هدف اصلی از طراحی رویداد «تهران دانشگاه» پیوند میان نهاد علم و نهادهای اجرایی شهر است، تصریح کرد: ما نیازمند حضور فعال دانشجویان و اساتید در فرآیندهای حل مسئله در سطح شهر تهران هستیم. ایجاد این پیوند، آموزش، پژوهش و حتی مدیریت شهری را دگرگون خواهد کرد.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: خوب است که این تجربه به مدلی موفق برای سایر دانشگاه‌ها و شهرهای کشور تبدیل شود، اگر این روند به درستی طی شود، دانشگاه‌ها و نهادهای اجرایی می‌توانند در کنار هم، آینده‌ای بهتر برای شهروندان رقم بزنند.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران گفت: شاید «تهران دانشگاه» با دانشگاه تهران معنا دار شود و آغاز این مسیر، می‌تواند تحولی جدی رقم بزند، در طول سه سال گذشته، برخی از دانشجویان به طور غیررسمی درگیر مدل‌های مختلف کار اجتماعی محله‌محور ما بوده‌اند و به نظر من این احساس امید، تعلق به شهر و افزایش ادراک عاملیت است که می‌تواند در این مسیر شکل بگیرد، اثرات این حضور را دیده‌ایم و فوق‌العاده بوده است.

وی تصریح کرد: اگر این همکاری به یک فرایند مداوم، دائمی و پویا تبدیل شود و بخشی جدایی‌ناپذیر از نهاد علم و نهاد مدیریت شهری شود، قطعاً اتفاقی فوق‌العاده خواهد افتاد و مسیر بسیار پربرکتی ایجاد خواهد کرد. امیدوارم این مدل نوآورانه و جذاب برای نسل جوان، به مدلی بهینه در دوره کارکرد خود برای حل مسائل شهر تهران تبدیل شود.

اردبیلی گفت: دال محوری ما در این مسیر، کنشگری دانشجو، دانشگاه و نهاد علمی است؛ به طوری که این افراد در تمام مراحل از تشخیص مسئله، حل مسئله، ارائه‌های نوآورانه، اجرا و پایش، نقش‌آفرین باشند.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص مجموعه طرح‌های اجتماعی محله‌محور هم گفت: این طرح‌ها در طول سال‌های گذشته و بر اساس تجربیات ارزشمند در شهر تهران توسعه یافته‌اند و شامل مدل‌های متنوعی در حیطه‌های مختلف از جمله کارآفرینی، اقتصاد خانواده، نوسازی زیرساخت‌های تفریحی و فراغتی، حمایت از سالمندان، خانواده‌ها و کودکان می‌شود. ما در شهرداری تهران تلاش داریم با بهره‌گیری از این مجموعه طرح‌ها، فضایی مناسب برای توسعه فرصت‌های شغلی، حرفه‌ای و خانگی در سطح محله‌ها فراهم کنیم.

نگاه این دوره مدیریت شهری به دانشگاه، نگاه فرصت‌ و سرمایه‌ است

در ادامه این نشست، مرتضی روحانی شهردار منطقه ۶ تهران، هم با تأکید بر اهمیت دانشگاه تهران به عنوان سرمایه‌ای ملی گفت: نگاه شهرداری تهران در این دوره به دانشگاه ، نگاهی فرصت‌محور و سرمایه‌ای است. دانشگاه تهران فقط متعلق به یک منطقه یا شهر نیست، بلکه سرمایه‌ای برای تمام کشور است.

وی اضافه کرد: به همین دلیل، ما پیش‌قدم شدیم تا از این ظرفیت ارزشمند بهره بیشتری ببریم و زودتر اقدام کنیم.

روحانی با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان هم تصریح کرد: مقام معظم رهبری دو مفهوم مهم را یادآوری کردند؛ عبور از فضای خودباختگی و حرکت به سوی خودیافتگی در دانشگاه‌ها؛ به این معنی که دانشگاه باید زمینه بروز فرصت‌ها و قوت‌های جامعه را فراهم کند.

شهردار منطقه ۶ با اشاره به فرصت‌های موجود در بستر کالبدی منطقه بیان کرد: در منطقه ۶ در برخی از موضوعات هرچند ممکن است کمبودهایی وجود داشته باشد، اما ظرفیت‌های فراوانی داریم. ضعف اصلی در تزریق روح و خلق ارزش در این کالبد است که رویداد «تهران دانشگاه» فرصتی است تا این ارزش‌آفرینی محقق شود.

روحانی ضمن قدردانی از تلاش‌های مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران و همراهی مدیران و استادان دانشگاه، گفت: امید است این همکاری به تحولی مؤثر در مدیریت شهری منطقه ۶ و سراسر تهران منجر شود.

مهم ترین ظرفیت دانشگاه تهران، سرمایه انسانی است

روح الله نصرتی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران هم در این نشست با اشاره به اهمیت ظرفیت‌های انسانی دانشگاه تهران گفت: بزرگترین و مهمترین ظرفیت دانشگاه تهران، سرمایه انسانی و حضور نخبگان در حوزه‌ و تخصص های مختلف است. این ظرفیت‌ها باید به حل مسائل کلان کشور و چالش‌های شهری، به ویژه در تهران، کمک کند.

وی تصریح کرد: این رویداد با هدف ارتباط ‌گیری مستقیم دانشجویان و نخبگان دانشگاه تهران با مجموعه مدیریت شهری و تعریف مسائل اجتماعی و فرهنگی در حوزه‌های مختلف شهری شکل گرفته است. اولویت این رویداد استفاده از ظرفیت‌های دانشجویی برای حل مسائل و چالش‌های اجتماعی و فرهنگی تهران است.

نصرتی با اشاره به اهمیت برگزاری دوره‌های آموزشی برای ارتقای آگاهی دانشجویان و نخبگان در راستای مدیریت شهری تهران نیز تأکید کرد و گفت: هدف اصلی ما این است که از ظرفیت‌های دانشگاه تهران برای ایفای مسئولیت اجتماعی و حل مسائل شهری استفاده کنیم. این رویداد می‌تواند گام موثری در استفاده از ظرفیت‌های ما برای حل مسائل شهری باشد. امیدواریم این تجربه به سایر دانشگاه‌ها و شهرهای کشور نیز تسری یابد.

دانشگاه باید مسائل کشور را مسئله خود بداند

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد تنها، معاون فرهنگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران در ادامه این نشست با بیان اهمیت نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه باید مسائل کشور را مسائل خودش بداند و به صورت واقعی با آن‌ها مماس شود.

وی تصریح کرد: این فرآیند صرفاً مسئولیت دانشگاه نیست، بلکه دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی نیز باید به دانشگاه‌ها اعتماد کرده و ارتباط نظام‌مندی با بدنه علمی کشور برقرار کنند.

حجت الاسلام تنها با اشاره به مفهوم حکمرانی شبکه‌ای افزود: باید جریان‌های نخبگانی میان دانشگاه و نهادهای حکمرانی شکل بگیرد؛ ما باید آموزش، فرهنگ و میدان را به جای نگاه جداگانه، در یک طرح منسجم و در کنار هم قرار دهیم.

وی با اشاره به برخی طرح‌های مشترکی که در این راستا طراحی شده است، بیان کرد: در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران، برنامه‌هایی در دست اجرا داریم که سه ضلع آموزش، فرهنگ و میدان را به هم نزدیک می‌کند. 

گفتنی است در پایان این نشست خبری؛ از پوستر رویداد« تهران دانشگاه» نیز رونمایی شد.

نظرات

captcha

اخبار مرتبط